Home Opleiding Wie zijn wij Soob Vacature Nieuws Contact Links

Hulpverlening bij rijangst

Bijscholing voor hulpverleningsdiensten

Verplichte nascholing Code 95

Opleidingen met baangarantie
ADR voor leidinggevenden,  nascholing chauffeur, code 95, richtlijn vakbekwaamheid, CCV, verplichte nascholingADR voor leidinggevenden,  nascholing chauffeur, code 95, richtlijn vakbekwaamheid, CCV, verplichte nascholing

ADR voor leidinggevenden

Inleiding:

De Nederlandse transportbedrijven vervoeren per inwoner van Nederland jaarlijks 25 ton goederen over de weg. Dat kunnen `gewone' transporten zijn, maar ook gevaarlijke stoffen transporten. Sommige transportbedrijven werken alleen binnen Nederland of verzorgen alleen geregelde diensten, andere opereren in heel Europa. Al die transporten moeten van tevoren goed worden gepland: de juiste vervoermiddelen moeten worden geselecteerd, de laadruimte moet optimaal worden benut en de beste route moet worden uitgestippeld. Dat is het werk van de transportplanner.

Europese wet- en regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg is vastgelegd in het ADR. Naast chauffeurs dient dus ook het middenkader goed op de hoogte te zijn van deze complexe materie. Een vervoerder kan immers aansprakelijk worden gesteld als het transport niet vlekkeloos verloopt. Om onnodige kosten en claims te voorkomen, hebben ook leidinggevenden gespecialiseerde kennis en deskundigheid nodig ten aanzien van het transport van gevaarlijke stoffen.

 

Doelgroep:

Planners, bedrijfsleiders, loodsbazen, kwaliteitsmanagers en administratief personeel, die verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding, planning en administratie van het vervoer van gevaarlijke stoffen.

 

Doelstelling:

De cursist leert de bepalingen van het ADR in zijn dagelijkse praktijksituatie toe te passen. Hierdoor worden alle werknemers  beter geïnformeerd en begeleid en opdrachtgevers van meer betrouwbare informatie voorzien. Dit verbetert kwalitatief de dienstverlening van het bedrijf.

 

Waarde nascholing:

28 uur

 

Cursusdata:

In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

 

Open inschrijving:

Kijk voor de actuele planning (zie button rechts van de site)

of neem contact op met de cursusadministratie 030 - 604 17 14

 

Informatie:

De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt dat chauffeurs hun vakbekwaamheid (het huidige chauffeursdiploma ) alleen behouden als zij gedurende 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Voor meer informatie met betrekking tot de Richtlijn Vakbekwaamheid, klik hier.

 

Cursusprijs:

Individuele aanmelding op basis van open inschrijving:  € 740,-

 

 

Ook interessant/vervolgopleiding:

N10(5) Veiligheidsadviseur wegvervoer 1e
 
PGS richtlijn Opslag van Gevaarlijke Stoffen

 

 

 
Aanmelden:
Particulier:
U kunt zich online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
Bedrijf:
U kunt uw medewerker online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
 
of download het inschrijfformulier (PDF) (zie button onderaan deze pagina)
 
Meerdere aanmeldingen gelijktijdig?
Neem contact op met de cursusadministratie 030 - 604 17 14 voor een offerte op maat. 
 
In Company training:
Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie
030 - 604 17 14 of gebruik het online offerte aanvraagformulier aan de linkerzijde van de site.
 

 A&R | Klachtenreglement | Privacyreglement | Sitemap | Copyright 2023 all right reserved | Webdesign & Online Marketing 123webidee