Home Opleiding Wie zijn wij Soob Vacature Nieuws Contact Links

Hulpverlening bij rijangst

Bijscholing voor hulpverleningsdiensten

Verplichte nascholing Code 95

Opleidingen met baangarantie
terminal trekker, nascholing chauffeur, code 95, verplichte nascholing, richtlijn vakbekwaamheidveiligheidstraining terminal trekker, nascholing chauffeur, code 95, verplichte nascholing, richtlijn vakbekwaamheid

Praktische veiligheidstraining terminaltrekker

Inleiding:
Het werken met terminaltrekkers en de specifieke arbeidsomstandigheden op het bedrijfsterrein kunnen grote risico’s met zich meebrengen, met alle gevolgen van dien.
Het veilig werken is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden.
De Arbo-wet zegt dan ook: “Daar waar gevaar ontstaat tijdens het verrichten van werkzaamheden dienen technische en organisatorische maatregelen getroffen te worden om dit gevaar te voorkomen”. Terminaltrekkers mogen daarom alleen gebruikt worden door personen die met de bediening ervan vertrouwd zijn en dus een specifieke gebruikersinstructie hebben gekregen. Zij dienen tevens te beschikken over een voldoende mate van deskundigheid.
 
Doelgroep:
De praktijkinstructie is speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs, hef, of transportvoertuigen die 16 jaar of ouder zijn en beschikken over een redelijke mate van rij- en bedieningsvaardigheden.
Deze trainingen zijn bedoeld voor medewerkers die een terminaltrekker gebruiken om op bedrijfsterreinen (zoals op- en overslagbedrijven, veilingen en haventerminals) aanhangwagens of opleggers te verplaatsen.
 
Doelstelling:
In deze unieke veiligheidstraining worden de nodige aanwijzingen gegeven voor een veilig en verantwoord gebruik van de trekker en overige technische voorzieningen en worden de specifieke bedieningsvaardigheden beoefend.
 
Na het volgen van deze opleiding is de cursist op de hoogte van de Arbo-regels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden, het gebruik van de trekker, en kan deze toepassen in de praktijk.
 
Inhoud:
Het programma bestaat uit een praktijk gerichte veiligheidsinstructie waarin aandacht wordt besteed aan:
•        Bediening
•        Manoeuvreren
•        Gebruiksgereed maken
•        Dagelijks onderhoud
•        Bediening
•        Aan- en afkoppelen
•        Rijden en manoeuvreren
•        Veiligheid
 
Waarde nascholing: 
14 uur 
 
Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever
 
Informatie:
De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt dat chauffeurs hun vakbekwaamheid (het huidige chauffeursdiploma ) alleen behouden als zij gedurende 5 jaar 35 uur nascholing volgen.
Voor meer informatie met betrekking tot de Richtlijn Vakbekwaamheid, klik hier.
 
Cursusprijs: op aanvraag
 
In Company training:
Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie
030 - 604 17 14 of gebruik het online offerte aanvraagformulier aan de linkerzijde van de site.
  

Ook interessant/vervolgopleiding:

N83(2) Basiscursus containerheftruck

N84(2) Basiscursus reachstacker

N13(1) Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Vakbekwaamheid vrachtwagenchauffeur
 A&R | Klachtenreglement | Privacyreglement | Sitemap | Copyright 2023 all right reserved | Webdesign & Online Marketing 123webidee