Home Opleiding Wie zijn wij Soob Vacature Nieuws Contact Links

Hulpverlening bij rijangst

Bijscholing voor hulpverleningsdiensten

Verplichte nascholing Code 95

Opleidingen met baangarantie
Veiligheidstraining Hoogwerker

Inleiding:
Het kan gebeuren dat er bovenop een installatie een karwei moet worden gevoerd. Sommige installaties zijn tientallen meters hoog. Een onderhoudsklus aan die installatie betekent dan dat er op grote hoogte gewerkt moet worden. Maar ook het vervangen van lampen aan het plafond van een fabriekshal is een klus die op grote hoogte uitgevoerd moet worden. We spreken van werken op hoogte als men boven de 2,5 meter moet wer-ken. Dat werken op hoogte kan risico's met zich meebrengt is een feit.
Helaas gebeuren er nog regelmatig onnodige ongevallen al dan niet met schade aan goederen, inventaris en gebouwen. Ook ongevallen met lichamelijk letsel en in het ergste geval met dodelijke afloop komen nog steeds voor.
 
Wetgeving:
Recente veranderingen in de Arbo-wet hebben geleid tot een grotere verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid in het bedrijf.
De werkgever is volgens de Arbo-wet verantwoordelijk, dat werknemers die werken met een mobiel arbeidsmiddel, over een specifieke deskundigheid beschikken (art. 7.17c lid 1 van het arbo-besluit). Het begrip ‘specifieke deskundigheid’ is door de wetgever niet gedefinieerd.
De werkgever dient dus te inventariseren welke specifieke deskundigheden in de werksituatie van de bediener van een hoogwerker vereist zijn en daarop bepalen welk onderricht en training noodzakelijk is. Artikel 8 van de Arbo-wet zegt dan ook:
“De werkgever moet ervoor zorgen dat aan zijn werknemers doeltreffend en aan hen onderscheiden taken aangepast onderricht wordt verstrekt met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn in verband met de arbeid”.
Medewerkers met een hoogwerker laten werken zonder hiervoor een specifieke instructie te verzorgen is een overtreding van het arbo-besluit en dus aan te merken als een economisch delict.
 
Doelgroep:
De veiligheidstraining is speciaal bedoeld voor bedieners van diverse soorten hoogwerkers, die 16 jaar of ouder zijn en beschikken over een redelijke mate van bedieningsvaardigheden. Wanneer de werknemer niet voldoet aan deze twee voorwaarden is het noodzakelijk het trainingsprogramma uit te breiden met een extra praktische vaardigheidstraining.
 
Doelstelling:
De cursist kan controle van, onderhoud aan en het werk met een hoogwerker veilig en verantwoord uitvoeren, rekening houdend met verkeersregels, veiligheids- en bedrijfsvoorschriften en in de praktijk toepassen.
 
Inhoud:
•             Diverse wet- en regelgeving, alsmede algemene en bedrijfseigen 
              veiligheidsvoorschriften
•             Plaatsen en bedienen van een hoogwerker
•             Controleren van de technische staat
•             de veiligheidsvoorschriften
•             Uitvoeren van manoeuvres
 
Duur:
De training duurt 1 dag (of twee dagdelen).
Uitgangspunt bij de in-company training is dat de opdrachtgever zelf over een hoogwerker beschikt.
 
Bijzonderheden:
De training is praktijkgericht, d.w.z. dat de theorielessen uitsluitend gegeven worden ter ondersteuning van de praktijkinstructie in de dagelijkse arbeidsomstandigheden van de werknemer. Wanneer de theoretische toets met een positief resultaat is afgesloten en de bedieningsvaardigheden met een voldoende is beoordeeld ontvangt men het certificaat en het veiligheidsbewijs (zakpasje).
 

Waarde nascholing:

7 uur

 
Cursusdata:
 
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever
 
Open inschrijving:
Kijk voor de actuele planning (zie button links van de site)
of neem contact op met de cursusadministratie 030 - 604 17 14
 
Cursusprijs:
Individuele aanmelding op basis van open inschrijving: €195,-
 
Aanmelden:
Particulier:
U kunt zich online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
Bedrijf:
U kunt uw medewerker online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
 
of download het inschrijfformulier (PDF) (zie button onderaan deze pagina)
 
Meerdere aanmeldingen gelijktijdig?
Neem contact op met de cursusadministratie 030 - 604 17 14 voor een offerte op maat. 
 
In Company training:
Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie
030 - 604 17 14 of gebruik het online offerte aanvraagformulier aan de linkerzijde van de site.
 
Ook interessant/vervolgopleiding:
N19(2) VCA 1e
 
Vakbekwaamheid en basiscursus vorkheftruck

Vakbekwaamheid en basiscursus reachtruck  

 

 

 A&R | Klachtenreglement | Privacyreglement | Sitemap | Copyright 2023 all right reserved | Webdesign & Online Marketing 123webidee