Home Opleiding Wie zijn wij Soob Vacature Nieuws Contact Links

Hulpverlening bij rijangst

Bijscholing voor hulpverleningsdiensten

Verplichte nascholing Code 95

Opleidingen met baangarantie
 
LZV, chauffeur lange zware voertuigen, nascholing chauffeur, code 95, verplichte nascholing, richtlijn vakbekwaamheidLZV, chauffeur lange zware voertuigen, nascholing chauffeur, code 95, verplichte nascholing, richtlijn vakbekwaamheid

Chauffeur lange en zware voertuigen (LZV)

Inleiding:

Een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV), ook wel Ecocombi, is een vrachtwagen die meer vracht kan en mag vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl een gewone vrachtwagen maximaal 18,75 lang is en (in Nederland) maximaal 50 ton zwaar mag zijn. Omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt, wordt bij het transporteren van goederen per LZV 4 tot 30% brandstof bespaard.
 
Doelstelling:
De deelnemer zal leren rijden en manoeuvreren met een lang en zwaar voertuig.
 
Doelgroep:
Deelnemer in het bezit van een rijbewijs CE met een minimale werkervaring van 5 jaar. Het rijbewijs van de deelnemer mag de 3 voorafgaande jaren niet ingevorderd of ongeldig verklaard zijn. In dezelfde periode mag ook geen rijontzegging opgelegd zijn.
Het examen Chauffeur lange, zware voertuigen (LZV) is verplicht voor chauffeurs die een zogenaamde LZV of ecocombi willen besturen. Zonder een LZV certificaat mag de chauffeur niet in een LZV rijden.
 
Inhoud:
Tijdens het theorie deel van de opleiding wordt o.a. aandacht besteed aan:
•             Wet en regelgeving (verkeerswetgeving)
•             De Invloed van de lading op de beheersing van het voertuig
•             Speciale kijk- en stuurtechniek
Tijdens het praktijkdeel wordt veelvuldig geoefend met de bijzondere manoeuvres en kijk- en stuurtechnieken. Tijdens de opleiding wordt gebruikt gemaakt van het LZV van de deelnemer of van het deelnemende bedrijf.
 
Certificaat:
Na de cursus zal een theorie- en praktijktoets worden afgenomen waaruit zal moeten blijken dat de deelnemer voldoende kennis heeft opgedaan. Bij een succesvolle afronding zal de deelnemer een certificaat ontvangen wat 5 jaar geldig is.
 
Verlenging:
Om in het bezit te blijven van een geldig certificaat LZV bent u verplicht elke 5 jaar uw certificaat te verlengen. Het betreft hier een administratieve verlenging. De verlenging van uw certificaat moet geschieden binnen 1 jaar voordat het bestaande certificaat verloopt.
In de afgelopen periode mag aan de certificaathouder niet de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen zijn ontzegd, zijn rijbewijs mag niet zijn ingevorderd en zijn rijbewijs mag niet zijn ingenomen krachtens de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften (Stb.1989, 300). Maar let op!
•             Als het certificaat verlopen is, moet u opnieuw examen doen om gecertificeerd te worden. Een administratieve verlenging is dan niet meer mogelijk.
•             In het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs is het mogelijk om een cursus LZV te laten meetellen voor de nascholing. Echter: bij verlenging van het certificaat moet dan alsnog het nieuwe certificaat aangevraagd worden bij CCV.
 
Waarde nascholing:
7 uur
 
Cursusdata:
In onderling overleg met opdrachtgever
 
Informatie:
De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt dat chauffeurs hun vakbekwaamheid (het huidige chauffeursdiploma) alleen behouden als zij gedurende 5 jaar 35 uur nascholing volgen.
Voor meer informatie met betrekking tot de Richtlijn Vakbekwaamheid, klik hier.
Voor meer informatie met betrekking tot de CCV examens LZV, klik hier
 
Cursusprijs:
LZV met combinatie klant, examenlocatie Hank, € 1095,00 (exclusief 21% BTW)
LZV met onze combinatie, examenlocatie Hank, € 1695,00 (exclusief 21% BTW)
 
prijzen LZV zijn inclusief het examen bij het CCV en exclusief de nascholingskosten CCV en handling daarvan.
 
Natuurlijk kan deze training ook verzorgd worden met gebruikmaking van de LZV van bedrijf. Hiervoor gelden aparte tarieven. Informeer naar de mogelijkheden!!!!
 
Aanmelden:
Particulier:
U kunt zich online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
Bedrijf:
U kunt uw medewerker online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
 
of download het inschrijfformulier (PDF) (zie button onderaan deze pagina)
 
Meerdere aanmeldingen gelijktijdig?
Neem contact op met de cursusadministratie 030 - 604 17 14 voor een offerte op maat. 
 
In Company training:
Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie
030 - 604 17 14 of gebruik het online offerte aanvraagformulier aan de linkerzijde van de site.   
 
Ook interessant/vervolgopleiding:
 
N74(1) Rijvaardigheid inclusief Het nieuwe rijden (HNR) met vrachtauto
 
N17(1) Stil laden en lossen
 
N71(1) Fysieke belasting 


A&R | Klachtenreglement | Privacyreglement | Sitemap | Copyright 2023 all right reserved | Webdesign & Online Marketing 123webidee